Sport

Kulusevski från start när Juventus vann

Dejan Kulusevski spelade hela matchen mot Genoa.
Foto: Marco Alpozzi/AP/TT
Sport
Sport

Dejan Kulusevski fanns med i startelvan för blott fjärde gången den här säsongen. Då vann hans Juventus med 2–0 hemma mot bottenlaget Genoa.

Den 21-årige landslagsmannen spelade hela matchen, men gjorde inget större väsen av sig.

Juan Cuadrado gav Juventus ledningen när han slog en hörna direkt i mål efter knappt tio minuter. Argentinaren Paulo Dybala fastställde sedan slutresultatet till 2–0 med ett lågt avslut i den 82:a minuten.

Kulusevski har fått sparsamt med speltid den här säsongen av tränaren Massimiliano Allegri, som tog över Juventus i maj. Senast svensken startade en match i klubblaget var borta mot Inter (1–1) den 24 oktober.

Juventus ligger femma i tabellen, elva poäng efter Milan på förstaplatsen.

Sport

PL-match avbruten efter drönarincident

Emiliano Buendía firar segermålet mot Everton.
Foto: Jon Super/AP/TT
Sport
Sport Robin Olsen var bänkad när hans nya lag Aston Villa vann med 1–0 mot Everton.
Mötet mellan Brentford och Wolverhampton har pausats efter att en drönare cirkulerat ovanför planen. Matchen är nu i gång igen.

I tisdags blev Robin Olsen klar för Aston Villa. På lördagseftermiddagen satt den svenska landslagsmålvakten på bänken när hans nya lag besegrade krisande Everton med 1–0 på bortaplan i Premier League-fotbollen.

Argentinaren Emiliano Buendía nickade in matchens enda mål på hörna i slutskedet av första halvlek.

Everton sparkade tränaren Rafael Benítez efter 1–2-förlusten mot Norwich förra helgen. Duncan Ferguson ledde därför laget mot Aston Villa – men det fick ingen större effekt. Everton har nu förlorat tre ligamatcher i följd.

Dessutom greps en supporter, efter att ha kastat en vattenflaska i huvudet på Lucas Digne – tidigare Evertonspelare som nyligen gått över till Aston Villa.

"Flera objekt kastades in på planen efter Aston Villas mål i slutet av första halvlek, med en som verkade träffa två motståndarspelare", skriver Everton i ett uttalande och fortsätter: "En polisutredning pågår och klubben kommer att ge de fans som identifieras med att kasta objekt tillträdesförbud".

Mötet mellan Brentford och Wolverhampton fick pausas på grund av en drönarincident en halvtimme in i den första halvleken. När drönaren sågs flyga över planen blåste domaren av matchen och spelarna fick avlägsna sig eftersom att den bland annat kunde utgöra ett säkerhetshot.

Enligt Erik Niva, expert i Viaplay, ska en helikopter ha skickats upp för att hantera situationen.

Matchen är nu i gång igen.

Ola Palmström/TT

Hilda Djupenström/TT

OS i Tokyo 2021

Efter covidfallen: "Det är inte helt kört"

Hanna Olssonär en av spelarna som har testats positivt inför OS. Men hon kan kallas in - som reserv. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Sport
Sport Fyra covidsmittade spelare i Damkronorna missar resan till OS i Peking.
Men det är inte omöjligt att de kan komma till turneringen i ett senare skede.
– Det är inte helt kört, det är det inte, säger Olof Östblom på Ishockeyförbundet.

Fyra svenska spelare, däribland den utpekade förstemålvakten Sara Grahn, har testat positivt för covid-19. Istället för att ladda med Damkronorna på förlägret i Ängelholm inför avresan till Peking på torsdag får de boka av biljetterna till OS.

Men rollerna kan faktiskt bli de ombytta. Skulle någon eller några av de andra 23 spelarna i Damkronorna i sin tur få positiva provsvar på plats i Peking, kan de som nu fått hoppa av kallas in som reserver.

Fyra negativa test

Det omfattande regelverket som ska hindra smittan från att spridas på plats i Kina kräver att den som testats positivt måste kunna uppvisa fyra negativa testresultat, med ett dygn mellan varje test, för att få delta.

– De 23 spelare som efter de fyra bytena finns i truppen är de som kommer att åka till Peking för oss. Skulle någon av dem bli sjuk handlar det i så fall om att kunna uppvisa fyra negativa test.

Klarar man det får man åka. Rent teoretiskt skulle spelarna därför kunna vara spelklara till senare i turneringen och då kunna flygas över – men samtidigt får fler än 23 spelare inte tas ut i truppen.

– Det är grundregeln. Men vi vet ju inte när de kan börja testa negativt. Det är ju däri den stora osäkerheten ligger, säger Olof Östblom, ishockeyförbundets tävlingschef.

Därför har fyra ersättare tagits ut i truppen. Men Damkronorna kommer att fortsätta testa de fyra spelare som konstaterats smittade.

– Och börjar vi få negativa test så kan vi fortsätta och testa för att om något skulle hända med de vi räknar med ska åka till Peking, så skulle det kunna bli en förändring, säger Olof Östblom, ishockeyförbundets tävlingschef.

Hårt drabbad

Ishockeyn som sport har drabbats hårt av positiva covidfall under pandemin och Östblom drar en parallell till handbolls-EM där många lag fått många smittade spelare och tvingats kalla in ersättare.

Tyskland har till exempel haft elva covidfall i sin trupp. Många reserver kan också komma att behövas till Damkronorna i OS.

Enligt Östblom är alla de fyra spelarna beredda att fortsätta testa sig för att kunna komma till OS i ett senare skede.

– Som jag har uppfattat det är de beredda att göra de här testerna.

Men det finns andra hinder och det är alltid en risk att skicka över spelare som tidigare testat positivt. Det kommer att göras individuella bedömningar från fall till fall.

– Det är extremt viktigt att man är 100 procent säker att man är frisk om man nyligen har varit sjuk. Annars riskerar man ju andra atleter. Det är ett ansvar vi har mot alla andra. Så det är väldigt riskabelt att chansa, konstaterar Östblom.

Mikael Forsell/TT

Sport

Björk tappade i Dubai efter trippelbogey

En trippelbogey förstörde dagen för Alexander Björk i Abu Dhabi. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Alexander Björk tappar mot täten i Europatourgolfens säsongspremiär i Abu Dhabi. Svensken gick runt på 72 slag, banans par, och är nu delad elva, sex slag bakom ledaren Scott Jamieson, Skottland.

Det var ett mardrömshål som förstörde dagen för Björk. På det sjätte hålet behövde Björk sju slag, en trippelbogey, efter att hans utslag hamnat utanför banan.

Det blev ytterligare två bogeys, men tack vare tre birdies i följd mot slutet av dagen kunde Björk klättra några placeringar.

Kristoffer Broberg är ett slag bakom Alexander Björk, medan Marcus Kinhult och Henrik Stenson hade en sämre dag, med 74 respektive 75 slag och därmed återfinns längre ner i resultatlistan.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktighet. Tävlingen spelas i Duabi. I en ännu tidigare version förekom en annan felaktighet vad gäller Björks placering. Han ligger på elfte plats.

Sport

Ny ordförande vald i omstridda hockeyettan

Hockeyettan har fått en ny ordförande, Håkan Svensson. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport Håkan Svensson har utsetts till ny ordförande i hockeyettan, meddelar ligan efter ett extra årsmöte på lördagen.
Han ersätter Ronnie Glysing som förra veckan lämnade posten efter den långdragna konflikten med Boden och Karlskrona.
"Nu vänder vi blad", säger Svensson till ligans hemsida.

Ishockeyns tredje division har fått en ny ordförande i Håkan Svensson, före detta ordförande i AIK Hockey. 56-åringen tillträder direkt och ska sitter på posten fram till i sommar, när ligan håller sitt ordinarie årsmöte.

"Jag tror mycket på transparens och god dialog. Det kommer bli svårt att enas om de svåra frågor, men vi måste ändå respektfullt göra ett försök att ta ligan framåt. Nu vänder vi blad och jag ser fram emot det här", säger Håkan Svensson om sitt nya uppdrag.

Under hösten har hockeyettan skakats av konflikter sedan Boden och Karlskrona inte accepterat ligans tv-avtal vilket bland annat lett till att en del lag bojkottat spel i Boden och i Karlskrona.

Till slut begärde majoriteten av klubbarna ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort den dåvarande ordföranden Ronnie Glysing som tagit striden mot Boden och Karlskrona – men Glysing lämnade i veckan posten självmant med förklaringen att "det är bäst för hockeyettan".

– Anledningen är att jag anser det bäst för hockeyettan och hockeyettans medlemmar då de här negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig som person utan också hockeyettan, alla våra samarbetspartner och svensk ishockey. Det vill inte jag fortsatt medverka till, sade han då till TT.

Hilda Djupenström/TT

Sport

Skidskyttereserverna långt efter i stafetten

Mona Brorsson övertygade i stafetten – men Sverige var långt efter. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport De svenska skidskyttedamerna var långt från täten i världscupstafetten i Antholz.
Det reservbetonade laget slutade på 14:e plats – över tre minuter efter segraren Norge.

Ryssland kom tvåa, medan Frankrike knep tredjeplatsen efter en spurtstrid.

Flera svenska åkare har valt att avstå från det sista världscupevenemanget före OS i Peking. Däribland systrarna Hanna och Elvira Öberg, samt OS-klara Linn Persson och Stina Nilsson.

Därför var det en decimerat svensk uppställning i damernas stafett.

Men en OS-åkare fanns faktiskt med i laget – och hon visade att det inte är något fel på formen. Mona Brorsson, som slutade trea i fredagens distanslopp, tog hand om startsträckan och växlade till Ingela Andersson som tvåa, bara två sekunder efter Belarus.

Då började problemen för svensk del.

Ingela Andersson fick stora bekymmer i det liggande skyttet. Den 30-åriga veteranen använde alla extraskott, men åkte ändå på en runda.

– Jag är så besviken över att förstöra för de andra tjejerna, säger hon till SVT.

– Det är tråkigt att det händer på en stafett och jag är jättebesviken. Det känns tråkigt när vi är med hyfsat med trots att jag skjuter runda.

Sverige tappade till 13:e-plats, knappt en och en halv minut från täten, efter Anderssons sträcka. Och det lyckades laget inte riktigt hämta sig från.

Johanna Skottheim använde visserligen inte ett enda extraskott – men hängde inte alls med i åkningen. Sedan ställde ett fall till det för världscupdebutanten Annie Lindh, som också var felfri i skyttet, på slutsträckan.

Sverige körde till slut i mål tre minuter och 16 sekunder efter Norge.

Ola Palmström/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

Hur man hittar det bästa personliga lånet

Privatlån.com

När man ska ta ett privatlån vill man förstås få ett lån med bästa möjliga förutsättningar. Men hur bör man då bära sig åt för att kunna hitta bästa möjliga personliga lån, och vad är det viktigt att tänka på när man jämför olika lån? Just detta ska vi gå igenom i denna text.

Använd dig av en låneförmedlare

Ett av de allra bästa tipsen som vi kan ge dig för att du ska kunna hitta bästa möjliga personliga lån är att använda dig av en låneförmedlare. Genom att använda dig av en sådan kan du nämligen göra en låneansökan hos flera olika aktörer, detta genom att bara behöva ansöka en enda gång. När du ansöker om ett lån hos en låneförmedlare ansöker nämligen denna om lån hos flera olika aktörer åt dig. De låneansökningar som du får beviljade kommer sedan listas åt dig av låneförmedlaren. Du kan därefter välja det låneerbjudande som passar dig allra bäst.

Det finns alltså en mängd olika fördelar med att använda sig av en låneförmedlare. Först och främst ger det dig så stora chanser som möjligt att hitta bästa möjliga låneerbjudande, detta eftersom låneförmedlaren ansöker om lån hos flera olika aktörer åt dig. Dessutom sparar du väldigt mycket tid på att använda dig av en låneförmedlare. Genom att göra det räcker det nämligen med att du gör en enda ansökan i stället för att själv behöva sitta och ansöka om flera olika lån. Låneförmedlaren gör helt enkelt jobbet åt dig.

En annan mycket stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare är att det då bara görs en enda kreditupplysning i ditt namn. Sitter du själv och ansöker om flera olika lån kommer det nämligen att göras flera olika kreditupplysningar på dig. Det vanligaste är att kreditupplysningar görs med hjälp av Upplysningscentralen, eller UC som det är mer känt som. Nackdelen med UC är att när de gör en kreditupplysning på dig kommer din kreditpoäng att försämras något. Sitter du då och ansöker om lån hos flera olika långivare som gör sina kreditupplysningar med UC kan det därför få allvarligt negativa konsekvenser för din kreditpoäng. Detta behöver du dock alltså inte oroa dig för om du gör en låneansökan via en låneförmedlare. Då räcker det nämligen med att göra en ansökan vilket innebär att det bara kommer att göras en kreditupplysning på ditt namn. Detta är därför något som inte kommer att påverka din kreditpoäng alltför mycket.

Jämför ränta och andra avgifter

En av de absolut viktigaste sakerna att titta på när man ska jämföra olika lån är räntan. Gör dock inte misstaget att bara fokusera på den nominella räntan, ett misstag som det tyvärr är vanligt för låntagare att göra. Den nominella räntan ger dig nämligen bara en delvis uppfattning om hur mycket pengar det kommer kosta dig att låna pengar. Just därför är det den effektiva räntan du bör fokusera på. Den effektiva räntan talar nämligen om för dig vad den sammanlagda kostnaden för ett lån kommer att bli. I den effektiva räntan ingår både den nominella räntan samt andra eventuella avgifter som kan tillkomma till ett lån. Detta kan röra sig om aviavgifter samt uppläggningsavgifter. För dig som ska låna pengar är det förstås bättre ju lägre ränta och ju färre avgifter som tillkommer till ett lån. Ju lägre ränta och ju färre avgifter desto billigare blir det nämligen för dig att låna pengar, något som av förklarliga skäl är en stor fördel.

Återbetalningstiden

Det är också viktigt att ta hänsyn till hur lång tid du har på dig att betala tillbaka ett lån. Här gäller det förstås att välja en återbetalningstid som ger dig en rimlig månadskostnad. När det gäller detta kan det vara lockande att dra ut på återbetalningstiden så mycket som möjligt för att ge dig lägsta möjliga månadskostnad. Det är dock inte någon bra idé, för ju längre du drar ut på återbetalningstiden desto dyrare kommer det nämligen bli för dig att låna pengar. Detta beror på att en lång återbetalningstid i de flesta fall innebär en högre ränta. Se därför till att välja en återbetalningstid som ger dig en månadskostnad som du har råd med, dock utan att dra ut på den alltför länge. Det gäller helt enkelt för dig som låntagare att hitta en bra balans mellan återbetalningstiden och månadskostnaden.

Lån med säkerhet

Ett av de alternativ du har när du ska låna pengar är att ta ett lån med säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att du måste lämna något i säkerhet till långivaren. Detta kan denne då ta ifrån dig om du inte klarar av att betala tillbaka lånet enligt den betalningsplan ni kommit överens om. Exempel på saker som man kan lämna i säkerhet är din bil eller din bostad. Faktum är att det är vanligt att använda samma sak som man lånar pengar till som säkerhet. Lånar du då till exempel pengar till att köpa en bostad lämnar du denna bostad i säkerhet. Klarar du då inte av att betala tillbaka lånet så som det är tänkt kan långivaren ta din bostad från dig. Detta kanske kan låta som en stor nackdel, men faktum är att det även finns stora fördelar med att ta ett lån med säkerhet. Dels brukar du kunna få lån på större belopp när det kommer till lån med säkerhet, detta eftersom långivaren tar en mindre finansiell risk när de ger dig ett sådant lån. På grund av att de tar en mindre finansiell risk kan de i de flesta fall också erbjuda en lägre ränta när det kommer till lån med säkerhet. Detta är förstås en stor fördel för dig som låntagare.

Lån utan säkerhet

Alternativet till ett lån med säkerhet är att ta ett lån utan säkerhet. Precis som namnet antyder är detta en typ av lån där du inte behöver lämna något i säkerhet till långivaren. Faktum att du slipper göra det är fördelen med dessa lån. Nackdelarna är att eftersom långivaren tar en större finansiell risk genom att ge dig ett lån utan säkerhet kan du i många fall inte låna lika stora belopp när det kommer till dessa lån. Dessutom innebär den större finansiella risk som långivaren tar att du får betala en högre ränta.

Snabblån

På senare år har det också blivit allt populärare med så kallade snabblån. Precis som namnet antyder är dessa lån där det går snabbt att få reda på ifall din låneansökan blivit godkänd eller ej. Blir den godkänd går det också snabbt att få dina pengar utbetalda. En av fördelarna med snabblån är att även du som har betalningsanmärkningar i många fall kan få denna typ av lån beviljade. Nackdelen med denna typ av lån är att de brukar ha väldigt hög ränta samtidigt som du i de flesta fall brukar ha kort tid på dig att betala tillbaka pengarna. Du bör därför endast ta denna typ av lån då det är absolut nödvändigt och då du är helt säker på att du verkligen kommer att kunna betala tillbaka det i tid. Detta är visserligen fallet med alla lån, men framför allt när det gäller snabblån eftersom det är lättare att få ett sådant lån beviljat samtidigt som det kan få allvarliga ekonomiska konsekvenser för dig om du inte klarar av att betala tillbaka det.

Sport

Inga nya fall i Sveriges EM-trupp: "Hoppfullt"

Max Darj är en av tre svenska spelare som isolerats under EM. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Det dröjde till den femte EM-matchen. Då fick hela den svenska truppen för första gången negativa provsvar.
– Det känns hoppfullt, säger handbollslandslagets läkare Susanne Hansson.

Max Darj isolerades efter den första matchen, Daniel Pettersson efter den andra och Niclas Ekberg efter den tredje. Och efter den första matchen i mellanrundan var det en svensk fysioterapeuts tur att testa positivt.

Raden av negativa testsvar efter fredagskvällens match mot Polen var därför ett välkommet trendbrott.

– Det är svårt att säga med säkerhet, men det känns hoppfullt att vi inte har fått några nya positiva svar i dag. Det talar för att vi inte har någon eskalerande smittspridning i truppen, säger läkaren Susanne Hansson.

Tre i karantän

– De som har varit smittade har fångats tidigt när de inte haft några symptom och därför troligen inte varit så smittsamma. Nu hoppas och tror vi att vi inte får fler fall.

Trion Darj, Pettersson och Ekberg fick dock inleda helgen i Bratislava i karantän. Två negativa testsvar med 24 timmars mellanrum krävs för att få lämna isoleringen, så rent matematiskt levde på lördagen hoppet om att ha Darj och Pettersson (som båda testade positivt på fredagen) tillbaka i spel mot Tyskland på söndagskvällen.

– Det är lite på håret, säger Susanne Hansson.

Tränat hinderbana

Daniel Pettersson hade dessutom symptom i början av karantänstiden.

– Det är svårt för mig att bedöma hur frisk han är när jag inte har träffat honom. Men han och Max har faktiskt haft möjlighet att komma ut på sitt hotell, det finns en hinderbana och de har kunnat röra lite på sig. Det är ju inte handbollsträning, men inte helt stillasittande heller, säger landslagsläkaren.

Att EM genomförs trots alla coronafall i turneringen har mött viss kritik. Susanne Hansson:

– Rent medicinskt tycker jag inte att man kan sätta ner foten och säga att vi inte ska spela, ingen har blivit svårt sjuk. Det är mer sportsligt man kan tycka att det blir orättvist.

Carl Göransson/TT

Sport

Svensk guldsuccé i para-VM: "Jävligt skönt"

Ebba Årsjö är världsmästare. Arkivbild.
Foto: Duygu Getiren/TT
Sport
Sport Det blev svensk succé i slalom på para-VM i Lillehammer. Den 21-åriga talangen Ebba Årsjö var snabbast av alla och säkrade guldet.
– Det är helt sjukt, det är en riktig lättnad, säger hon.

Svenskan ledde inför andra åket och förvaltade positionen på bästa sätt. Hon vann till slut med 4,44 sekunders marginal till Varvara Vorotjilova, Ryssland på andra plats. Kanadensiskan Michaela Gosselin slutade trea.

För mindre än en vecka sedan var det oklart om Årsjö överhuvudtaget skulle komma till start i VM på grund av att hon testade positivt för covid-19 i början av januari.

– Det är faktiskt ganska sjukt. Jag trodde att jag skulle missa allting. Jag hade tur att det äntligen blev ett negativt test. Man kan ju testa positivt hur länge som helst, säger hon.

– Så att få komma hit, att bara vara här, var jag jätteglad över. Och sen att jag lyckades prestera var jävligt skönt.

Först i måndags fick hon klartecken på att åka. Och fem dagar senare står hon som världsmästare.

TT: Hade du förväntat dig att det skulle gå så pass bra?

– Nej, faktiskt inte. Jag hade varit borta, och så såg man ingenting, det fanns en dimma. Men jag höll mig till planen och det kändes bra.

Årsjö fokuserade på att behålla lugnet för att hantera den dåliga sikten i backen – och det lyckades hon med.

– Man fick verkligen dra lite i handbromsen och kolla lite framför sig och chilla lite, för att man såg inte någonting, säger hon.

Den 4 mars invigs Paralympics i Peking, där Årsjö kommer att vara ett av Sveriges stora medaljhopp.

VM-guldet var ett viktigt formbesked inför spelen.

– Det betyder jättemycket. Det här är som en genomgång inför OS, och då vill man ju ha ett kvitto. Så det betyder allt, säger hon.

Ola Palmström/TT

Sport

Coronadrabbat Tyskland väntar i EM: "Kaosartat"

Hampus Wanne kan tysk handboll bra efter många år i Flensburg.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Sport
Sport Coronasmittan sätter sin prägel på handbolls-EM. Och inget lag har drabbats hårdare än Sveriges nästa motståndare Tyskland.
– Det måste kännas väldigt kaosartat för dem, säger Hampus Wanne.

Tyskland inledde EM-turneringen med tre raka segrar i det första gruppspelet, men redan då började coronaviruset sprida sig som en löpeld i truppen.

Spelare isolerades, ersättare fick ringas in. Och den pågående mellanrundan i Bratislava har bjudit på ganska klara förluster mot först Spanien (23–29) och senast Norge (23–28) på fredagskvällen. Då saknade tyskarna 11 (!) av de 18 spelare som var uttagna i den ursprungliga EM-truppen.

Det kan jämföras med Sveriges spelartrupp, som inte har några nya smittade och som har drabbats av förhållandevis futtiga tre coronafall så här långt under turneringen.

– Det är klart att tyskarna har försämrats, de har ju inte det lag som de förberedde sig med utan får skicka in folk från höger och vänster hela tiden, säger svenske vänstersexan och Tysklandsproffset Hampus Wanne.

– Samtidigt känner jag den tyska mentaliteten och de kommer göra sitt absolut bästa i varje match. Jag spelar med lagkaptenen Johannes Golla (i Flensburg) och han kommer inte tillåta att de lägger sig ned och tycker synd om sig själva.

Semihoppet lever

Inför söndagskvällens match mot Sverige i Ondrej Nepela-arenan är tyskarna dessutom fortfarande med i kampen om semifinalplatserna, även om de förutom två avslutande segrar också behöver hjälp med övriga resultat i gruppen.

En som absolut inte underskattar motståndet är Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

– Jag förstår att situationen är allt annat än optimal för Tyskland. Men som jag upplever det kan tyskarna spela med 40 lika bra spelare, det är ett väldigt bra lag oavsett vilka som spelar, säger han.

Allt i egna händer

Mittsexan Jim Gottfridsson är inne på samma tankegångar:

– Dynamiken i laget kanske inte finns där. Men de hämtar ju in spelare från Kiel och andra bra klubbar, såna som spelar 60 minuter varje vecka i Bundesliga och gör det väldigt bra.

Sveriges formkurva i EM har inte mycket gemensamt med Tysklands. För efter att med minsta möjliga marginal ha tagit sig vidare från det första gruppspelet har Blågult nu två raka segrar.

Blir det tvåpoängare även mot Tyskland och Norge (på tisdag) kan inget stoppa Blågult från att nå semifinal. Glenn Solberg är glad över att Sverige har allt i egna händer, men han är beredd på dramatik innan ett eventuellt avancemang är klart.

– Senast när vi mötte Tyskland i OS-kvalet blev det oavgjort, senast när vi mötte Norge i en träningsmatch blev det oavgjort. Så då vet man hur tajt det är.

Carl Göransson/TT

FAKTA

Fakta: Så fortsätter handbolls-EM

Sex lag spelar i Sveriges grupp i mellanrundan i Bratislava, där de två bästa lagen når EM-semifinal. Lagen tar med sig inbördes resultat från det första gruppspelet, vilket betyder att Sverige har med sig förlusten mot Spanien i bagaget.

+ Ställningen:

Spanien 6 poäng, Norge och Sverige 4 poäng var, Tyskland och Ryssland 2 poäng var, Polen 0 poäng.

Alla lag utom Polen har fortfarande chansen att nå semifinal.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng avgör inbördes resultat.

+ Spelprogrammet:

Torsdag: Sverige–Ryssland 29–23, Tyskland–Spanien 23–29, Polen–Norge 31–42.

Fredag: Spanien–Ryssland 26–25, Sverige–Polen 28–18, Norge–Tyskland 28–23.

Söndag: Ryssland–Polen (15.30), Sverige–Tyskland (18.00), Spanien–Norge (20.30).

Tisdag: Polen–Spanien (15.30), Tyskland–Ryssland (18.00), Sverige–Norge (20.30).

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL